Hikayemiz

Nurus, iş ortamlarında insana yönelik çözümler sunmakta uzmanlaşmıştır. 97 yıllık şirket, tasarımdan teslimata kadar tüm sürece odaklanarak, yoğun Ar-Ge süreçleri, ileri teknoloji makineler ve bilinçli malzemeler ile üretimlerini gerçekleştirir. Nurus, rasyonel ve empatik bir yaklaşımla, müşteri memnuniyetini ve sürdürülebilirliği en üst düzeye çıkaran ürünler yaratmayı amaçlar. ingilizceye
Bilgi, Deneyim ve Tutkuyla

1927 yılında kurulan Nurus, bir marangoz atölyesinden uluslararası bir markaya evrilmiştir. Şirket kurulduğu günden bugüne; tasarım, üretim ve yönetimde sürdürülebilirliğe bağlı kalarak ofis mobilyaları üretiminde uzmanlaşmıştır.

Nurus Liderleri
97 yıllık şirket, şu anda üçüncü nesil tarafından yönetilmektedir: Renan Gökyay ve Güran Gökyay. Onların liderliğinde, Nurus inovasyona bağlılık ve sürdürülebilirlik taahhüdünü sürdürmektedir. Nurus’un yönetim kurulu, cinsiyet eşitliğine olan bağlılığını yansıtan bir oran olarak %60 kadın üyeden oluşmaktadır. Nurus liderleri ve topluluğu, şirketin büyümesini sürdürmekte, mirasını korurken modern zorluklara göğüs gerip ve yeni fırsatları kucaklayarak yolculuğuna devam etmektedir. ingilizceye
Nurus İnsanları
Nurus, motivasyon ve etik tutarlılığa değer verir, sadık ve yenilikçi düşünebilen bir topluluk oluşturur. Şirket, deneyimli zanaatkârlar ve dinamik, yetenekli 540’dan fazla kişiden oluşan bir ekiple başarılara imza atmaya devam etmektedir. Tüm proje ve üretim süreçlerini baştan sona verimliliğe odaklanan dikey entegre sistemlerle yönetilerek ürünlerinde yüksek kalite ve sürdürülebilirliği sağlar. Nurus, insan yaşamına ve topluma katkıda bulunmayı taahhüt eder, köklü kurumsal değerlerini sürdürür. Şirket, sosyal sorumluluk projelerini destekler ve girişimleriyle yaşam kalitesini artırmayı amaçlar.
Üretim İçin Tasarım: Nurus D Lab ve Ar-Ge Ekipleri
Nurus, hem bulundukları ortama kolayca uyum sağlayabilen hem de kişiselleştirilebilen ürünlerle yaşam alanlarını yeniden tanımlar. Şirketin 45.000 m²’lik üretim tesisi, 80’den fazla her yıl yenilenen aktif sertifikası ile uluslararası normlara uygun; yüksek hacimli üretim kapasitesine sahiptir. Nurus için tasarım, ihtiyaçla başlayan ve inovasyonla çözüme ulaşan bir süreçtir. Nurus D Lab, estetik, ergonomi ve sürdürülebilirliğe odaklanarak, mevcut ve gelecekteki kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan öncü ürünler yaratır.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

Vizyonumuz
Üretim için Tasarım Felsefesi

Nurus Kurum Kültürü

Nurus Kartları

TASARIMCILAR

Tasarımcılarımız ve İşbirliklerimiz

Paul Brooks

Paul Brooks

Paul Brooks

Paul Brooks, Fransa’da yaşayan ve Almanya’da çalışan bir İngiliz tasarımcıdır. Ofis oturma ürünleri tasarımlarında uzman olan Brooks’un, Anglo/Alman stüdyosu Avrupa ve Amerika’da mobilya firmaları ve tedarikçiler için odaklanmış ve bilinçli tasarım çözümleri üretmektedir.

Uluslararası platformda tanınan ve çok sayıda tasarım ödülünün sahibi olan Brooks, Brooks sandalye tasarımı (Stylex) ile GOOD DESIGN ödülüne, Yanos sandalye tasarımı (Girsberger) ile IF tasarım ödülüne, A2020 sandalye tasarımı (Ahrend) ile GIO ve C2C Gümüş ödüllerine, Mars sandalye (Boss) ile Neocon Canada Altın ödülüne ve Linea sandalye ile (Viasit) ile Red Dot ödülüne layık görülmüştür.

 

DESIGNED PRODUCTS

Stefan Brodbeck

Stefan Brodbeck

Stefan Brodbeck

Stefan Brodbeck, Kassel’de ürün tasarımı ve mimarlık eğitimi almıştır. Profesyonel hayatı Viyana’da Eichinger oder Knechtl mimari ofisi ile başlamıştır. Endüstriyel Tasarımcı olarak Almanya’da frogdesign ve sonrasında Palo Alto, ABD’de frogdesign’da çalışmıştır.

Çeşitli alanlarda uzmanlaşan Brodbeck, 1994 yılında kendi tasarım stüdyosu olan Brodbeck Design’ı kurmuştur. Brodbeck tasarımları, kendini güçlü bir stratejik yaklaşım ile pazarlama odaklı tasarım şirketi olarak görür.

DESIGNED PRODUCTS

Ayşe Bor

Ayşe Bor

Ayşe Bor

1989 yılında Bolu’da doğan Ayşe Bor, eğitimine Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde devam etmiştir. 2012 yılında tasarladığı ambalaj çalışması ile Amerika’da Michigan State Üniversitesi’nde International WorldStar Student: The Global Packaging Ödülü’ne layık görüldü. Tasarımlarında malzeme, işlevsellik ve üretilebilirliğe odaklanan Bor, kariyerine aydınlatma sektöründe başlamıştır. 2013 – 2017 yılları arasında aydınlatma tasarımcısı olarak sektöre birçok özel üretim aydınlatma tasarımı kazandırmış ve çok sayıda özel proje yürütmüştür. Profesyonel kariyerine Ankara’da devam eden Ayşe Bor, 2017’den beri Nurus çatısı altında bulunan Nurus DLab’de görev almakta ve 2020 yılı itibari ile Tasarım Yöneticisi görevini üstlenmektedir. Yıllar boyunca elde ettiği iç ve dış tasarımcı ilişkileri yönetiminde sağladığı başarıyla Nurus DLab’de tasarım ekibine liderlik etmektedir.

DESIGNED PRODUCTS

Massimo Costaglia

Massimo Costaglia

Massimo Costaglia

Massimo Costaglia, 1970 yılında yaşadığı ve çalıştığı Padua eyaletinde doğdu. Istituto Tecnico Industriale’den (Endüstriyel Teknik Enstitüsü) mezun olduktan sonra, 2001 yılında kendi adını taşıyan tasarım stüdyosunu kurmadan önce büyük İtalyan mobilya firmalarında uzun yıllar çalıştı. Profesyonel geçmişe sahip deneyimli ve nitelikli bir ekipten oluşan Massimo Costaglia Design Stüdyo, ofis mobilyaları konusunda uzmanlaşmıştır. Birçok patente sahip bir tasarımcı ve mucit olarak Costaglia, özellikle ofis alanlarına odaklanarak İtalyan ve yabancı şirketlerle çalışmaktadır.

DESIGNED PRODUCTS

Nurus D Lab

Nurus D Lab

Nurus D Lab

Yöneticiliğini Nurus Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Tasarımcı Renan Gökyay’ın yaptığı Nurus Design Lab (Nurus D Lab), markanın tasarım stratejisinin belirlenmesinden ürünün pazara sunulmasına kadar tüm aşamalarda aktif yer alır. Çalışmalarında insan odaklı tasarım, bilgisayarlı tasarım teknolojilerinin kullanımı ve yüksek mühendislik tekniklerinin entegrasyonunu kullanan tasarım ekibimiz, ürün geliştirme sürecinde diğer tasarımcılarla da uyum ve işbirliği içinde çalışır. Fonksiyonel, ergonomik ve estetik ürünler ortaya koyma hedefinde tasarlanan ürünün tüm detayları ileri seviyede incelenir ve test edilir.

Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek güncelliğini her zaman koruyan tasarım ekibimiz, kullanıcı gereksinimlerini gözlemleyerek ve kullanıcıların hayallerini dinleyerek zamanın ötesinde ürünler tasarlar.

Nurus D Lab’in kullanıcılara sunduğu en son ürün, parlak fikirlerden doğan sayısız seçenek arasında en iyisidir.

Sven von Boetticher

Sven von Boetticher

Sven von Boetticher

2011 yılında Stuttgart’ta kurulan ID AID, ulusal ve uluslararası şirketler ve markalar için yenilikçi konseptler, ürünler ve stratejiler geliştiren bağımsız bir tasarım stüdyosudur. Müşteriler ile yoğun diyalog, derin araştırma ve pazar gözlemleri ile teknoloji ve trendlerle günlük karşılaşmalar çalışmalarının temelini oluşturuyor. Şirket kurucusu Sven von Boetticher müşterilere uzun vadeli başarı garanti eden uzman bir tasarımcı ekibiyle çalışmaktadır. Takım odaklı bir çalışma etiği ve açık bir şirket kültürü ile yaratıcı fikirlerin gelişmesini sağlayarak, farklı kategorilerde ürün tasarımlarına imza atmaktadırlar .

DESIGNED PRODUCTS

Martin Ballendat

Martin Ballendat

Martin Ballendat

Martin Ballendat, 1958 yılında Bochum’da doğmuştur. Zamanın ötesinde, zarif ve yalın tasarımları dünya çapında bilinen Ballendat, 25 yılı aşkın süredir iç ve endüstriyel tasarım alanlarında etkili bir güce sahiptir.

1983 yılında Essen’de bulunan Folkwangschule Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım programından mezun olan Ballendat, 1983-1986 yılları arasında Sedus Company’de tasarımcı olarak çalışmıştır. 1995 yılında, Avusturya’da bulunan Wiesner Hager Company’de tasarım ve ürün geliştirme departmanının başkanı olan Ballendat, aynı yıl Almanya’da ve sonrasında Avusturya olmak üzere iki ülkede faaliyet gösteren Design Ballendat’ı kurmuştur.

Bugün dikkat çekici tasarımlarıyla dünya çapında ün sahibi olan Ballendat, tasarladığı ürünlerle çok sayıda uluslararası ödülün sahibi olmuştur.

Ballendat, 15 yılı aşkın süredir Graz ve Salzburg’da, misafir öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

DESIGNED PRODUCTS