Çalışma Sandalyesi Önerileri

3 hafta önce

İstenilen yöne dönebilen, sırt dayama kısmı ayarlı, kolçaklı, yükseklik ayarlı ya da ergonomik… Tüm bu seçeneklerin bir arada olduğu bir çalışma sandalyesinin ofis ortamındaki çalışan verimliliğine katkısı büyüktür. Çalışanların iş yerlerinde rahat etmesi, gün içindeki çalışma koşullarının iyiliğine de doğrudan etki ettiği için oldukça önemlidir. Bu sebeple ergonomik ofis mobilyaları içinde azımsanmayacak bir öneme sahip olan çalışma sandalyelerini doğru seçmekte büyük yarar bulunur.

Biz de bu bilgiden hareketle verimi artırabilecek birkaç çalışma sandalyesi önerisini sizler için sıralıyoruz. Yazının ilerleyen bölümlerinde çalışma sandalyesi önerileri görülebilmektedir.

Mou, Me Too

Kolçaklı Çalışma Sandalyeleri

Çalışma sandalyesi önerileri arasında büyük bir yere sahip olan kolçaklı çalışma sandalyeleri, rahat bir iş yerinin en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır. Gün içinde uzun saatler oturarak çalışmak durumunda olan kişiler için özellikle mühim olan bu tür ofis sandalyeleri, doğru oturuş pozisyonunu yakalamak açısından da faydalı olacaktır.

Örneğin Nurus Air çalışma sandalyesi, estetikle işlevselliği birleştiren ürünler arasında yer almaktadır. Her ofis ortamına ya da evde çalışma alanına sorunsuzca uyum sağlamayı başaran Air, farklı ihtiyaçlara göre kişiselleştirilebilmesiyle sıklıkla tercih edilir. Bu sandalyelerde kolçakların yanı sıra ayarlanabilir sırt desteği, oturma derinliği ve yüksekliği ile de tam puan almaktadır. Kolçaklı ofis sandalyelerine verilebilecek bir diğer örnekse Nurus Trea olacaktır. Bu sandalyede bulunan kompakt tasarım, dar alanlara rahatlıkla sığmasına izin verir. Özellikle toplantı alanlarında kullanım arayanlar için öne çıkan bu çalışma koltuğunun uyum sağlama yeteneği sayesinde çalışırken destekleyici bir deneyim yaşamak mümkün olmaktadır.

Air, Trea

Kafa Destekli Çalışma Sandalyeleri  

Kafa destekli modeller de bu yazıdaki çalışma sandalyesi tavsiyeleri arasında bulunmaktadır. Yapısal esneklikleri sayesinde sınırsız hareket avantajı sağlayan bu ürünler ile çalışma ortamınızı iyileştirmeniz mümkün olmaktadır. Nurus Me Too çalışma sandalyeleri, ayarlanabilir kafa desteğine ek olarak sırt ve bel desteği de sunar. Böylece oturuş pozisyonunuzu dilediğiniz şekilde ve yükseklikte ayarlayabilirsiniz. Üstelik kafa destekli sandalyeler, boyun ve omurgayı doğru hizalamaya yardımcı olmaktadır. Bu ürünler, uzun süreli oturmalarda boyun bölgesinde oluşabilecek ağrı ve sertleşmeyi önlerken başın doğal duruşunu destekleyerek boyun kaslarına binen yükü de azaltır.

Me Too

Ayrıca özellikle uzun saatler boyunca masa başında çalışan kişiler için kafa destekli sandalyeler, başın ve boynun doğal duruşunu koruyarak rahatlık sağlar ve bu da çalışma verimliliğini artırmada yardımcı olur. Tüm bunlara ek olarak çalışma sandalyesi tavsiyesi içinde yer alan bu sandalyelerdeki kafa desteği, ara vermek isteyen kullanıcıların sandalyede rahatça dinlenmelerine ve zihinsel olarak toparlanmalarına olanak tanımaktadır. Nurus’un Tulya Pro Personal çalışma sandalyesi de kafa desteği içeren modeller arasında yer almaktadır. Bu ürüne dört farklı pozisyonda sırt eğimi verebileceğiniz gibi sandalyenizi dik pozisyonda sabitlemeniz de mümkündür. Çalışma esnasında kısa aralar verdiğinizde kafanızı rahatça yaslayabileceğiniz Tulya Pro Personal çalışma sandalyesi ile kendinize rahat bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.

Yuvarlak Hatlı Çalışma Sandalyeleri

Ofis sandalyesi önerilerimize yuvarlak tasarımlı modellerle devam etmekteyiz. Bu ürünler arasında öne çıkan Nurus Metope, çalışma ortamında hem stil hem de işlev arayanlara özel olarak tasarlanmıştır. Şık ofis ortamlarına kolayca uyum sağlayan Metope çalışma sandalyeleri, güçlü yönetici ofislerinden şık ziyaretçi alanlarına çeşit çeşit iş yeri için harika bir seçim olarak öne çıkmaktadır. Farklı renk seçeneğine sahip bu ürün, aynı zamanda işlevsel özellikleri ile de dikkat çeker. Ahşap kaplama sırt desteğindeki sertlik seviyesini dilediğiniz gibi ayarlamanız mümkündür.

Metope

Bunun yanı sıra Nurus Toya çalışma koltuğu da şık ve rahat ofis sandalyesi önerileri arasında yer almaktadır. Farklı sırt yüksekliği ve ayak şekli ile çalışanlara çeşitli seçenekler sunan bu ürün hem son derece şık hem de işlevseldir. Özellikle küçük veya büyük toplantı odaları için ideal bir oturma seçeneği oluşturan bu yuvarlak hatlı çalışma sandalyesini dilediğiniz şekilde kişiselleştirerek ofisteki rahatlığınızı katlayabilirsiniz.

Çalışma Sandalyelerinin Rahatlığının Önemi

  • Çalışma sandalyesinin rahatlığı, hem fiziksel sağlık hem de iş verimliliği açısından büyük önem taşır. Ergonomik ve rahat bir sandalye, omurganın doğal kıvrımını destekleyerek sırt, bel ve boyun ağrılarını önlemeye yardımcı olur. Uzun süre yanlış pozisyonda oturmak, kronik ağrılara ve postür bozukluklarına yol açabileceği için bu unsura dikkat etmek son derece önemlidir.

  • Rahat olmayan bir sandalye, sürekli olarak duruşu düzeltme ihtiyacı yaratır ki bu da dikkat dağınıklığına ve iş verimliliğinin düşmesine neden olabilir. Kısacası konforlu bir sandalye, uzun saatler boyunca odaklanmış ve rahat bir şekilde çalışmayı destekler.

  • Ergonomik sandalyeler, bacakların altındaki basıncı azaltarak kan dolaşımını iyileştirir. Böylece bacaklarda uyuşma ve şişlik gibi problemleri azaltmaya destek olmak mümkün olur.

  • Son olarak rahat bir çalışma sandalyesi, özellikle uzun saatler oturarak çalışanlar için kronik rahatsızlıkların önlenmesine katkı sağlar. Yanlış oturma pozisyonları, zamanla, eklem ağrılarına, kas problemlerine ve hatta duruş bozukluklarına neden olabilir.